Вечер на Космоса и авиацията 24.09.2018

На 24.09.2018 в Руския Културно-Информационен Център – РКИЦ се проведе „Вечер на Космоса и авиацията“

 

На събитието бяха представени научно-популярният филм „Космос“, участниците имаха възможност да летят на Авио-симулатор „ФОТОНИКА“, бяха представени множество физически, химически, биолоически експерименти, роботика и 3D принтер. Присъствието събра над 700 човека. Още от 13:00 започнаха да идват желаещи да изпробват уменията си да пилотират самолет. С много наситена програма събитието продължи до 22:00 вечерта. Поради неочаквано големия интерес се наложи да удължим събитието и следващите два уикенда. Дойдоха още над 200 човека, които не бяха успяли да летят на симулатора. В една от вечерите се проведоха и астрономически наблюдения. Гостите ни видяха с 150 кратно увеличени планетите Сатурн и Марс, звезди и обекти от дълбокия Космос.

Авиационно-Космически Форум иска да изкаже специални благодарности на партньорите ни от РОССОТРУДНИЧЕСТВО и Руския Културно-Информационен Център – РКИЦ, Университет за деца и Questomania escape rooms. Специално благодарим на главния ни медиен партньор – Информационна агенция БГНЕС! Благодарим и на колегите им от БНТ, БНР, телевизия „Европа“ и на всички медии, които отразиха събитието!

Специален гост на събитието беше българският пилот от ВВС на България и кандидат-рекордьор на Гинес – Николай Калайджиев.

Благодарим на посетителите ни за огромния интерес! Радваме се че чухме положителните Ви отзиви!

Ето и няколко снимки от събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *